Sastāvdaļas
- 300 g gaļas mīkstuma
- 700 g svaigu kāpostu
- 1 ēdamkarote rīsu
- 1 sīpols
- sāls
- pipari
- 1 ola
- zaļumi
- tomātu vai krējuma mērce
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, sagriež, samaļ, pieliek sāli, piparus, olu, rīsus (rīsus var arī nelikt), sasmalcinātu sīpolu un zaļumus.
- Kāpostu lapas liek verdošā ūdenī, uzvāra, uz sieta notecina.
- Noplaucētas kāpostu lapas ar lielu nazi sakapā un pievieno gaļas masai, tad veido mazus garenus veltnīšus, liek uz pannas, pārlej ar mērci un cepeškrāsnī cep, līdz veltnīši gatavi.
- Ja veltnīšus pārlej ar krējuma mērci, tad starp veltnīšiem ber ābolu gabaliņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!