Gaļas un kāpostu veltnīši

Gaļas un kāpostu veltnīši Foto: Gaļas un kāpostu veltnīši

Sastāvdaļas

  • 300 g gaļas mīkstuma
  • 700 g svaigu kāpostu
  • 1 ēdamkarote rīsu
  • 1 sīpols
  • sāls
  • pipari
  • 1 ola
  • zaļumi
  • tomātu vai krējuma mērce

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, sagriež, samaļ, pieliek sāli, piparus, olu, rīsus (rīsus var arī nelikt), sasmalcinātu sīpolu un zaļumus.
  2. Kāpostu lapas liek verdošā ūdenī, uzvāra, uz sieta notecina.
  3. Noplaucētas kāpostu lapas ar lielu nazi sakapā un pievieno gaļas masai, tad veido mazus garenus veltnīšus, liek uz pannas, pārlej ar mērci un cepeškrāsnī cep, līdz veltnīši gatavi.
  4. Ja veltnīšus pārlej ar krējuma mērci, tad starp veltnīšiem ber ābolu gabaliņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes