Gaļas tefteļi tomātu-sēņu mērcē

Gaļas tefteļi tomātu-sēņu mērcē Foto: Gaļas tefteļi tomātu-sēņu mērcē

Sastāvdaļas

  ● 400 g maltās gaļas
  ● 2 sīpoli
  ● 2 ķiploka daiviņas
  ● 2 šķēles baltmaizes (izmērcētas aukstā pienā)
  ● 1 olas baltums
  ● 2 ēdamkarotes miltu
Mērcei:
  ● 50 g sēņu
  ● 1 sīpols
  ● 1 tējkarote tomātu pastas
  ● 1/2 glāzes sēņu buljona
  ● 2 ēdamkarotes saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Gatavo tefteļus - malto gaļu samaisa ar sakultu olu baltumu, pievieno garšvielas - veido tefteļus, apviļā tos miltos.
  2. Tefteļus liek ietaukotā veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
  3. Gatavo mērci - sēnes cep kopā ar sīpoliem, pievieno tomātu pastu, mazliet pacep, pielej buljonu, saldo krējumu, garšvielas - pakarsē.
  4. Pēc noteiktā laika mērci pārlej tefteļiem, turpina cept 20 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes