Sastāvdaļas
- 300 g cūkas maltās gaļas
- 3-4 ēdamkarotes pusgatavu rīsu
- 1-2 sīpoli
- sāls, pipari pēc garšas
- 50-80 ml auksta ūdens
Mērcei:
- 400-500 ml piena
- 1 tējkarote miltu
- 1 tējkarote sviesta
- sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus sakapā, samaisa ar malto gaļu un rīsiem, pieber sāli, piparus, pielej mazliet ūdens, lai tefteļi sanāktu sulīgāki.
- No maltās gaļas masas veido bumbiņas, apviļā miltos un cep eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Gatavo mērci - izkausē sviestu, pievieno miltus - samaisa, pielej pienu, izmaisa, lai nav kunkuļu.
- Pieber sāli, piparus, uzvāra, pārlej tefteļiem, maisot sautē 15 minūtes.
- Gatavus tefteļus pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!