Gaļas tefteļi piena mērcē

Gaļas tefteļi piena mērcē Foto: Gaļas tefteļi piena mērcē

Sastāvdaļas

  • 300 g cūkas maltās gaļas
  • 3-4 ēdamkarotes pusgatavu rīsu
  • 1-2 sīpoli
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 50-80 ml auksta ūdens
Mērcei:
  • 400-500 ml piena
  • 1 tējkarote miltu
  • 1 tējkarote sviesta
  • sāls, pipari, garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus sakapā, samaisa ar malto gaļu un rīsiem, pieber sāli, piparus, pielej mazliet ūdens, lai tefteļi sanāktu sulīgāki.
  2. No maltās gaļas masas veido bumbiņas, apviļā miltos un cep eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
  3. Gatavo mērci - izkausē sviestu, pievieno miltus - samaisa, pielej pienu, izmaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Pieber sāli, piparus, uzvāra, pārlej tefteļiem, maisot sautē 15 minūtes.
  5. Gatavus tefteļus pārkaisa ar zaļumiem, pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes