Gaļas pīrādziņi ķīniešu gaumē

Gaļas pīrādziņi ķīniešu gaumē Foto: Gaļas pīrādziņi ķīniešu gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3 glāzes miltu
  • 1 ēdamkarote svaiga rauga vai 2 tējkarotes sausā rauga
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 1 glāze silta ūdens
Pildījumam:
  • 500 g cūkgaļas
  • 1 olas baltums
  • 1 tējkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 2 ēdamkarotes rīsu vīna vai sausa heresa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • daži loki vai kinzas salātu
  • 2 cm liels ingvera saknes gabaliņš

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - raugu izšķīdina ūdenī un samaisa ar izsijātiem miltiem, noliek siltā vietā uz 1 stundu.
  2. Gatavo pildījumu - cūkgaļu samaļ virtuves kombainā.
  3. Pievieno sīki sakapātus lokus vai kinzas salātus, sīki sakapātu vai sarīvētu ingvera sakni.
  4. Kukurūzas vai kartupeļu cieti samaisa ar 1 ēdamkaroti auksta ūdens.
  5. Olas baltumu viegli sakuļ.
  6. Cietes maisījumu un sakulto olas baltumu pievieno maltajai gaļai, pieber cukuru, sāli, vīnu vai heresu, kārtīgi samaisa.
  7. Mīkla būs uzrūgusi.
  8. Sodu izšķīdina 2 tējkarotēs silta ūdens, pielej mīklai, viegli to samīca, ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
  9. Mīklu atstāj vēl uz 15 minūtēm.
  10. Gatavu mīklu sadala 10 gabaliņos, izveido bumbiņas, katru izrullē plācenītī.
  11. Katra plācenīša vidū liek pildījumu, plācenīti aiztaisa tā, lai vidū paliek neliela atvere, kurā ieliet mērci, kad pīrādziņi būs gatavi.
  12. Tvaicējamā katla apakšu izklāj ar Ķīnas kāposta lapām, pīrādziņus izkārto tā, lai starp tiem būtu atstarpe, katlam uzliek vāku, tvaicē 15 minūtes.
  13. Ja vēlas, gatavo mērci - sojas mērci samaisa ar rīsu etiķi, čili pipariem, dažiem sezama sēklu eļļas pilieniem.
  14. Mērci pasniedz kopā ar karstiem pīrādziņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes