Sastāvdaļas
- 450 g liesas maltās cūkgaļas
- 1 mazs ābols
- 1 ķiploka daiviņa
- 25 g rīvmaizes
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 250 g spageti
Mērcei:
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 sīpols
- 400 g konservētu tomātu gabaliņu
- 3 ceptas sarkanās paprikas
Pagatavošana
- Malto gaļu samīca kopā ar nomizotu, sarīvētu ābolu, sasmalcinātu ķiploku, rīvmaizi, sāli, pipariem, izveido bumbiņas un uz 10 minūtēm noliek aukstumā.
- pagatavo mērci - sakarsētā eļļā 2 - 3 minūtes apcep sasmalcinātu sīpolu, pieliek tomātus, pielej 1/2 glāzes ūdens, iemaisa sasmalcinātu papriku, sāli un piparus.
- Sautē 15 minūtes, tad mērci sablenderē.
- Gaļas bumbiņas apgrozot apcep sakarsētā eļļa.
- Tad tās liek mērcē un sautē 5 minūtes, līdz gaļas bumbiņas ir gatavas.
- Izvāra spageti, liek šķīvjos, virsu liekot gaļas bumbiņas ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!