Gaļa karameļu mērcē

Gaļa karameļu mērcē Foto: Gaļa karameļu mērcē

Sastāvdaļas

  • 700 g liellopu vai cūkgaļas
  • 300 g ābolu
  • 300 g bumbieru
  • 80 ml augu eļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 50 g sojas mērces
  • šķipsniņa sāls, garšvielas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež porciju gabalos.
  2. Gaļu mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu, liek bļodā, pārlej ar marinādi.
  3. Marināde - sojas mērce, sāls, pipari, safrāns, baziliks, ķimenes - citas garšvielas pēc izvēles.
  4. Gaļu liek marinēties ledusskapī, vismaz uz stundu.
  5. Gatavo karameļu mērci - karstā pannā lej augu eļļu un medu.
  6. Ābolus un bumbierus sagriež lielos gabalos.
  7. Kad sakarsētā eļļa un medus met burbuļus, liek ābolus un bumbierus, cep no abām pusēm.
  8. Ceptos augļus izņem no pannas.
  9. Marinēto gaļu cep tajā pašā pannā, kur cepās augļi - 6-7 minūtes no katras puses.
  10. Tad karamelizētos augļus liek virsū gaļai, uzliek pannai vāku, pakarsē 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes