Sastāvdaļas
- 400 g 9% biezpiena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes cukura
- 100 g rozīņu
- 100 g žāvētu aprikožu
- 2 g vaniļas cukura
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Biezpienu liek bļodā, pieber cukuru - samaisa.
- Atsevišķi sakuļ olas dzeltenumu un baltumu, kuļot olas baltumu pievieno šķipsniņu sāls.
- Samaisa biezpienu, olas dzeltenumu, miltus, vaniļas cukuru.
- Masai pievieno sakulto olas baltumu, uzmanīgi samaisa.
- Masai pievieno ūdenī izmērcētas rozīnes un žāvētas aprikozes (ja aprikozes ir lielas, tās sagriež).
- No masas veido plācenīšus, apviļā tos miltos un mazliet saplacina.
- Plācenīšus liek veidnē, kas izklāta ar cepampapīru, cep 180-200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!