Sastāvdaļas
- 2,5 glāzes ūdens
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 ēdamkarote sausā rauga
- 1,5 ēdamkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- 1 kg miltu
Pildījumam:
- vārīti kartupeļi
- 1 cepts sīpols
- mazliet maltu melno piparu
- augu eļļa cepšanai
- ķiploki pēc vēlēšanās
- zaļumi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- 3 glāzes miltu izsijā, pielej siltu ūdeni, pievieno sauso raugu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
- Pievieno skābo krējumu, sāli, cukuru, atlikušos miltus, samīca mīklu un noliek siltā vietā, lai rūgst.
- Gatavo pildījumu - samaisot vārītos kartupeļus ar ceptiem sīpoliem un pipariem.
- Mīklu sadala bumbiņās, katru bumbiņu saspiež plācenītī, liek 1 ēdamkaroti pildījuma, izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm, uz mērenas uguns.
- Gatavus pīrādziņus var pārkaisīt ar sakapātiem zaļumiem vai ķiplokiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!