Gaisīgie pannā cepti pīrādziņi ar kartupeļiem

Gaisīgie pannā cepti pīrādziņi ar kartupeļiem Foto: Gaisīgie pannā cepti pīrādziņi ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 2,5 glāzes ūdens
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote sausā rauga
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 kg miltu

Pildījumam:

  • vārīti kartupeļi
  • 1 cepts sīpols
  • mazliet maltu melno piparu
  • augu eļļa cepšanai
  • ķiploki pēc vēlēšanās
  • zaļumi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. 3 glāzes miltu izsijā, pielej siltu ūdeni, pievieno sauso raugu, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Pievieno skābo krējumu, sāli, cukuru, atlikušos miltus, samīca mīklu un noliek siltā vietā, lai rūgst.
  3. Gatavo pildījumu - samaisot vārītos kartupeļus ar ceptiem sīpoliem un pipariem.
  4. Mīklu sadala bumbiņās, katru bumbiņu saspiež plācenītī, liek 1 ēdamkaroti pildījuma, izveido pīrādziņu.
  5. Pīrādziņus cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm, uz mērenas uguns.
  6. Gatavus pīrādziņus var pārkaisīt ar sakapātiem zaļumiem vai ķiplokiem.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes