Gaisīgi un maigi ābolu plāceņi

Gaisīgi un maigi ābolu plāceņi Foto: Gaisīgi un maigi ābolu plāceņi

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 180 ml kefīra
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 liels, nomizots, rupji sarīvēts ābols
  • augu eļļa cepšanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar kefīru.
  2. Atsevišķi samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru.
  3. Sakulto olu samaisa ar miltu maisījumu, pievieno sarīvēto ābolu, vēlreiz samaisa.
  4. Uzkarsē pannu, uzlej plānu eļļas kārtiņu, samazina uguni.
  5. Ar ēdamkaroti mīklu liek pannā, mazliet piespiež, izveido plācenīšus.
  6. Cep, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa, apgriež plāceņus otrādi un turpina cept 2-3 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes