Sastāvdaļas
- 300 g gatavas kārtainās mīklas
- 150-200 g ķirštomātiņu
- 100 g olīvu bez kauliņiem
- 100-150 g cieta siera
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
- 1 ēdamkarote kečupa
- 1 ēdamkarote sinepju
- 1-2 ēdamkarotes olīveļļas
- kaltēts baziliks
- Vidusjūras garšvielu maisījums
- sāls
Pagatavošana
- Mīklu izrullē vienādā biezumā, sagriež vienāda izmēra taisnstūros, liek ietaukotā veidnē, kas pārkaisīta ar miltiem.
- Gatavo mērci - jogurtu samaisa ar kečupu, sinepēm un citrona sulu.
- Pievieno baziliku un Vidusjūras garšvielas.
- Mīklas taisnstūrus ieziež ar mērci.
- Ķirštomātiņus sagriež šķēlītēs, olīvas pārgriež uz pusēm.
- Ķirštomātu šķēlītes un olīvas liek uz mīklas taisnstūriem.
- Katram mīklas taisnstūrim uzrasina olīveļļu un uzkaisa sakapātus ķiplokus.
- Visu pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru, pieber sāli pēc garšas.
- Cep 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!