Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olu dzeltenumi
- 1,5 glāzes cukura
- 250 g mīksta margarīna
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 1 tējkarote dzēstas sodas(ar citrona sulu)
- vanilīns
- 3 glāzes miltu
Olu baltumu masai:
- 6 olu baltumi
- 2 glāzes cukura
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- drupināti rieksti
Glazūrai:
- tumšā šokolāde
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno pārējās biskvīta sastāvdaļas - samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu sadala 3 daļās un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo olu baltumu masu - olu baltumus puto stingrās putās, pakāpeniski pievieno cukuru.
- Vienu mīklas daļu izrullē, liek ietaukotā veidnē,liek 1/3 olu baltumu masas, ar karoti izlīdzina.
- Liek cepties krāsnī, zemā temperatūrā.
- Šādi rīkojas ar atlikušo mīklu, jābūt 3 biskvītiem.
- Gatavo krēmu - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu.
- Pusi krēma liek uz viena biskvīta, uzber 1 ēdamkaroti riekstu.
- Otru pusi krēma liek uz otra biskvīta, uzber 1 ēdamkaroti riekstu.
- Uz trešā biskvīta haotiski uzlej glazūru, uzkaisa riekstus.
- Veido torti, liek to ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!