Sastāvdaļas
- 350 g miltu
- 1 tējkarote cukura
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 tējkarotes sausā rauga
- 225 ml ūdens istabas temperatūrā
- sāls
- pildījums pēc izvēles
- cietais siers
Pagatavošana
- Sauso raugu izšķīdina ūdenī, kas ir istabas temperatūrā, samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm.
- Miltus un 1/2 tējkarotes sāls ber lielā bļodā, izveidojot kaudzīti.
- Miltu kaudzītē izveido iedobi, tajā lej izšķīdināto raugu un olīveļļu - visu kārtīgi samaisa.
- Miltu masu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas un samīca mīklu.
- Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai.
- Mīklu liek bļodā, kas ieziesta ar eļļu, pārklāj ar pārtikas plēvi vai drānu un noliek siltā vietā rūgt uz 1 stundu.
- Gatavu mīklu sadala 2 daļās, izrullē.
- Noziež ar kečupu, izkārto tomātu šķēlītes, liek pildījumu pēc izvēles, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 240°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!