Gaisīga pica

Gaisīga pica Foto: Gaisīga pica

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 1 tējkarote cukura
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 tējkarotes sausā rauga
  • 225 ml ūdens istabas temperatūrā
  • sāls
  • pildījums pēc izvēles
  • cietais siers

Pagatavošana

  1. Sauso raugu izšķīdina ūdenī, kas ir istabas temperatūrā, samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm.
  2. Miltus un 1/2 tējkarotes sāls ber lielā bļodā, izveidojot kaudzīti.
  3. Miltu kaudzītē izveido iedobi, tajā lej izšķīdināto raugu un olīveļļu - visu kārtīgi samaisa.
  4. Miltu masu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas un samīca mīklu.
  5. Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai.
  6. Mīklu liek bļodā, kas ieziesta ar eļļu, pārklāj ar pārtikas plēvi vai drānu un noliek siltā vietā rūgt uz 1 stundu.
  7. Gatavu mīklu sadala 2 daļās, izrullē.
  8. Noziež ar kečupu, izkārto tomātu šķēlītes, liek pildījumu pēc izvēles, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  9. Cep 240°C temperatūrā, 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes