Gaisīgā biezpiena torte

Gaisīgā biezpiena torte Foto: Gaisīgā biezpiena torte

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 1 ola
  • 2 glāzes cukura
  • 2 tējkarotes sodas
  • 3 glāzes miltu
Krēmam:
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 glāzes piena

Pagatavošana

  1. Biezpienu samaisa ar cukuru un olu, nedaudz patur, lai izdalās sula.
  2. Pievieno sodu, miltus, samīca mīklu. 
  3. Mīklu sadala 6 daļās, liek ietaukotā veidnē, cep 6 biskvītus. 
  4. Cep 180°C temperatūrā, 5-7 minūtes, kamēr biskvīti kļūst brūngani.
  5. Gatavo krēmu - sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pielej aukstu pienu, miltus, kārtīgi sakuļ.
  6. Maisījumu lej katlā, liek uz nelielas uguns, vāra, pastāvīgi maisot, kamēr sabiezē.
  7. Gataviem biskvītiem apgriež maliņas, ieziež ar krēmu.
  8. Torti rotā pēc saviem ieskatiem, ja vēlas, var apkaisīt ar šokolādes skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes