Gaišais kvass

Gaišais kvass Foto: Gaišais kvass

Sastāvdaļas

  • 4 kg rudzu miltu
  • 400 g iesala
  • 400 g griķu miltu
  • 3,3 litri ūdens

Pagatavošana

  1. 4 kg rudzu miltu, 400 g iesala un 400 g griķu miltu iejauc 3,3 litros ūdens, labi samaisa un applaucē ar tikpat daudz verdoša ūdens.
  2. Pēc pusstundas pielej atkal tikpat daudz verdoša ūdens, un tā turpina trīs četras reizes, lai kopā pavisam būtu traukā ieliets 1 spainis karsta ūdens.
  3. Šķidrumu labi samaisa, ļauj mazliet atdzist un tad pielej 2,5 l kvasa biezumu. Trauku cieši noslēdz un noliek siltā vietā.
  4. Nākošajā dienā kvasu atšķaida ar 4 spaiņiem atdzesēta novārīta ūdens, samaisa un, novieto vēsā telpā, lai nostāvas.

No šīs porcijas jāiegūst 5 spaiņi kvasa. Kad viss kvass izlietots, mucas dibenā nostājušos biezumus (apmēram 3,3 l) var atstāt jauna kvasa ieraudzēšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes