Sastāvdaļas
- gailenes
- ūdens
- 8% etiķis
- vārāmā sāls
- smalkais cukurs
- smaržīgie pipari
- kanēļu mizas
- krustnagliņas
- lauru lapas
Pagatavošana
- Gailenes vāra sālītā ūdenī 20 minūtes un nokāš sietiņā.
- Atsevišķi gatavo marinādes uzlējumu.
- Katlā lej 2/3 slīpētās glāzes 8% etiķa un 1/3 glāzes ūdens, pieliek 1 ēdamkaroti vārāmā sāls un karsē, kamēr uzvārās.
- Tad šķidrumā ieliek 1 kg iepriekš novārītas gailenes un vāra 20 - 25 minūtes.
- Vārīšanās beigās pieliek tējkaroti smalkā cukura, 5 g graudiņus smaržīgo piparu, 2 gabaliņus kanēļa mizas, 2 krustnagliņas, 2 lauru lapas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!