Gaileņu marinēšana

Gaileņu marinēšana Foto: Gaileņu marinēšana

Sastāvdaļas

  • gailenes
  • ūdens
  • 8% etiķis
  • vārāmā sāls
  • smalkais cukurs
  • smaržīgie pipari
  • kanēļu mizas
  • krustnagliņas
  • lauru lapas

Pagatavošana

  1. Gailenes vāra sālītā ūdenī 20 minūtes un nokāš sietiņā.
  2. Atsevišķi gatavo marinādes uzlējumu.
  3. Katlā lej 2/3 slīpētās glāzes 8% etiķa un 1/3 glāzes ūdens, pieliek 1 ēdamkaroti vārāmā sāls un karsē, kamēr uzvārās.
  4. Tad šķidrumā ieliek 1 kg iepriekš novārītas gailenes un vāra 20 - 25 minūtes.
  5. Vārīšanās beigās pieliek tējkaroti smalkā cukura, 5 g graudiņus smaržīgo piparu, 2 gabaliņus kanēļa mizas, 2 krustnagliņas, 2 lauru lapas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes