Sastāvdaļas
- 1 kg miltainu kartupeļu
- 120 g gabaliņos sagriezta sviesta
- 3 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
- 120 g rīvēta Parmas siera
- 2 ēdamkarotes maltu ciedru riekstu
- 1 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- sāls
- 120 g rīvmaizes
- 500 ml olīveļļas fritēšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus ar visām mizām vāra sālsūdenī 20-25 minūtes.
- Karstus nomizo un sastampā.
- Kartupeļus liek bļodā, iemaisa sviestu, olu dzeltenumus, Parmas sieru, ciedru riekstus, pētersīļus un sāli.
- Olu baltumus saputo.
- Ar ēdamkaroti ņem kartupeļu maisījumu un veido bumbiņas, iemērc olu baltumus, apviļā rīvmaizē.
- Lielā pannā sakarsē eļļu un fritē kartupeļu bumbiņas 5-7 minūtes.
- Ar putu smeļamo karoti izņem no pannas un nosusina.
- Pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!