Fritata ar makaroniem un cukini

Fritata ar makaroniem un cukini Foto: Fritata ar makaroniem un cukini

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 vidēja lieluma cukini
  • 1 sakapāta ķiploka daiviņa
  • 9 olas
  • 2 glāzes vārītu makaronu (jāizvāra 1 glāze nevārītu makaronu)
  • 100 g spinātu
  • 40 g rīvēta Parmas siera
  • 125 g ķirštomātu, pārgrieztu uz pusēm

Pagatavošana

  1. Krāsnī ieslēdz grila režīmu.
  2. Pannā sakarsē pusi olīveļļas, uz vidējas uguns.
  3. Cukini pārgriež uz pusēm, ar mizojamo nazi sagriež plānas strēmeles.
  4. Pannā liek cukini strēmeles, ķiploku, maisot cep 5 minūtes, kamēr cukini ir mīksti.
  5. Bļodā samaisa olas, makaronus, spinātus, Parmas sieru un cukini, pieber sāli, piparus.
  6. Tajā pašā pannā, kur iepriekš cepa cukini, uzkarsē atlikušo olīveļļu, lej olu maisījumu, virsū izkārto ķirštomātu pusītes.
  7. Cep 5-7 minūtes, uz vidējas uguns, maliņas mazliet piepaceļ, lai šķidrums paliek vidū, un gatavojas. 
  8. Karstumizturīgo pannu liek krāsnī vai uz grila, turpina grilēt 3-4 minūtes, kamēr kļūst mazliet zeltains.
  9. Pasniedz sagrieztu porciju gabalos, karstu vai siltu, ar maizi un lapu salātu maisījumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes