Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 300 g maltas liellopu gaļas
- 150 g sīpolu
- 150 g burkānu
- 50-100 g nūdeļu
- 2 ēdamkarotes mannā
- 2 lauru lapas
- pētersīļi pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, mannā - kārtīgi samaisa.
- No maltās gaļas masas veido nelielas, stingras bumbiņas.
- Sīpolus sīki sagriež, burkānus rupji sarīvē.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
- Katlā lej 2 l ūdens, uzvāra.
- Kartupeļus liek verdošajā ūdenī, pievieno sīpolus un burkānus.
- Visu vēlreiz uzvāra, pieber sāli, piparus, pievieno lauru lapas.
- Pa vienai, verdošajā zupā liek frikadeles.
- Vāra 15-25 minūtes, atkarībā no tā, cik lielas ir frikadeles.
- Pievieno nūdeles, vāra 5 minūtes.
- Pievieno sakapātus pētersīļus, izslēdz uguni, zupa gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!