Sastāvdaļas
- 500 g liellopu maltās gaļas
- 1 sakapāts sarkanais sīpols
- 2 smalki sarīvētas ķiploka daiviņas
- 1/3 glāzes rīvmaizes
- 1/3 glāzes svaiga bazilika lapiņu
- 1/3 glāzes rīvēta Parmas siera + 4 ēdamkarotes
- 1 mazliet sakulta ola
- 700 ml tomātu mērces ar baziliku
- 4 glāzes vistas gaļas buljona
- 1/2 glāzes Rizoni makaronu
- 2 cukini, sagriezti gabaliņos
- 150 g zaļo pupiņu
Pagatavošana
- Malto gaļu samaisa ar sīpolu, ķiplokiem, rīvmaizi, baziliku, Parmas sieru, olu, pieber sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- No maltās gaļas masas veido frikadeles.
- Dziļā katlā lej tomātu mērci, buljonu, 2 glāzes ūdens, uzvāra uz lielas uguns.
- Nosmeļ putas, pievieno frikadeles, vāra uz lēnas uguns 10 minūtes.
- Pievieno makaronus, turpina vārīt 5 minūtes.
- Pievieno cukini, pupiņas, vāra, kamēr makaroni un dārzeņi ir gatavi.
- Gatavu zupu lej bļodiņās, uzkaisa rīvētu Parmas sieru, pasniedz ar grauzdētu itāļu maizi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!