Frikadeļu un dārzeņu zupa

Frikadeļu un dārzeņu zupa Foto: Frikadeļu un dārzeņu zupa

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 2 vidēja lieluma burkāni
  • 600 g svaigu kāpostu
  • 50 g sviesta
  • 2-3 šķipsniņas maltas paprikas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2,8-3 l karsta, vārīta ūdens
Frikadelēm:
  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • 5 ēdamkarotes vārītu rīsu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 1 ola
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kāpostus sakapā.
  2. Burkānus un selerijas kātu sagriež šķēlītēs, sīpolu - pusgredzenos.
  3. Lielā katlā izkausē sviestu, cep sīpolus, kamēr paliek mīksti, pievieno seleriju, burkānus - turpina cept 5-7 minūtes.
  4. Katlā liek sakapātos kāpostus, uzlej karstu, vārītu ūdeni, uzvāra.
  5. Pieber sāli, piparus, maltu papriku, vāra 10-15 minūtes, kamēr kāposti gatavi.
  6. Gatavo frikadeles - bļodā liek malto gaļu, vārītos rīsus, sīki sagrieztu sīpolu, pētersīļus, olu.
  7. Visu samaisa viendabīgā masā, pieber sāli, piparus, vēlreiz samaisa.
  8. No masas veido frikadeles.
  9. Pa vienai frikadeles liek katlā, pie dārzeņiem, tiklīdz tās uzpeld, zupu pavāra 5-7 minūtes, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, uguni izslēdz.
  10. Zupu atstāj uz 10 minūtēm, tad pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes