Sastāvdaļas
- 1 sīpols
- 1 selerijas kāts
- 2 vidēja lieluma burkāni
- 600 g svaigu kāpostu
- 50 g sviesta
- 2-3 šķipsniņas maltas paprikas
- sāls, pipari pēc garšas
- 2,8-3 l karsta, vārīta ūdens
Frikadelēm:
- 500 g maltas liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 5 ēdamkarotes vārītu rīsu
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 1 ola
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kāpostus sakapā.
- Burkānus un selerijas kātu sagriež šķēlītēs, sīpolu - pusgredzenos.
- Lielā katlā izkausē sviestu, cep sīpolus, kamēr paliek mīksti, pievieno seleriju, burkānus - turpina cept 5-7 minūtes.
- Katlā liek sakapātos kāpostus, uzlej karstu, vārītu ūdeni, uzvāra.
- Pieber sāli, piparus, maltu papriku, vāra 10-15 minūtes, kamēr kāposti gatavi.
- Gatavo frikadeles - bļodā liek malto gaļu, vārītos rīsus, sīki sagrieztu sīpolu, pētersīļus, olu.
- Visu samaisa viendabīgā masā, pieber sāli, piparus, vēlreiz samaisa.
- No masas veido frikadeles.
- Pa vienai frikadeles liek katlā, pie dārzeņiem, tiklīdz tās uzpeld, zupu pavāra 5-7 minūtes, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, uguni izslēdz.
- Zupu atstāj uz 10 minūtēm, tad pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!