Sastāvdaļas
- 1 kg sīpolu
- 1 l vistas buljona
- 250 ml baltvīna
- daži timiāna zariņi
- 300 g sēņu
- 50 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls, cukurs pipari pēc garšas
- baltmaize
- cietais siers
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež plānās ripiņās, katlā izkausētā sviestā, pamaisot cep zeltainas, pievieno timianu, un uz mazas uguns lēni sautē apmēram 30 minūtēs.
- Liek klāt gabaliņos sagrieztas sēnes, uzkaisa miltus, sāli, piparus un mazliet pacep.
- Uzlej vīnu, nedaudz pavāra un pievieno buljonu. Turpina lēni vārīt vēl 5 minūtes.
- Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un piparus - noņem no uguns. Šķēlēs sagrieztu baltmaizi mazliet apgrauzdē, uzber biezi rīvēta siera kārtu, cep krāsnī 220°C, kamēr siers ir pakusis un mazliet zeltains.
- Ceptās siermaizes liek šķīvjos salieta sīpolu zupā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!