Franču bulciņas

Franču bulciņas Foto: Franču bulciņas

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
  • 200 g rozīņu
  • mazliet konjaka
  • 500 ml piena
  • 100 g cukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1,5 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas

Pagatavošana

  1. Mīklu atlaidina.
  2. Rozīnes izmērcē konjakā, jau no iepriekšējā vakara.
  3. Gatavo krēmu - pienu katlā uzkarsē, kopā ar vaniļas cukuru.
  4. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kad piens jau gandrīz sācis vārīties, tā 1/3, tievā strūkliņā, pielej sakultajām olām, tā, lai tās nesarec.
  5. Tad maisījumu lej atpakaļ verdošajā pienā, pastāvīgi maisot, vāra 5-7 minūtes, atdzesē.
  6. Mīklu izrullē, uzklāj atdzesētu krēmu, bagātīgi pārkaisa ar konjakā izmērcētajām rozīnēm, satin ruletē.
  7. Ar asu nazi sagriež 2 cm biezās šķēlītēs.
  8. Mīklas maliņu samitrina ar ūdeni un nostiprina.
  9. Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noziež ar sakultu olas dzeltenumu, atstāj uz 20 minūtēm.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  11. Tikko izcepušās bulciņas pārklāj ar cukura sīrupu, lai spīd.
  12. Sīrupam - 1/2 glāzes ūdens, izšķīdina 1/2 glāzes cukura, visu uzvāra.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes