Sastāvdaļas
- 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
- 200 g rozīņu
- mazliet konjaka
- 500 ml piena
- 100 g cukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1,5 ēdamkarotes miltu
- 2 olas
Pagatavošana
- Mīklu atlaidina.
- Rozīnes izmērcē konjakā, jau no iepriekšējā vakara.
- Gatavo krēmu - pienu katlā uzkarsē, kopā ar vaniļas cukuru.
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kad piens jau gandrīz sācis vārīties, tā 1/3, tievā strūkliņā, pielej sakultajām olām, tā, lai tās nesarec.
- Tad maisījumu lej atpakaļ verdošajā pienā, pastāvīgi maisot, vāra 5-7 minūtes, atdzesē.
- Mīklu izrullē, uzklāj atdzesētu krēmu, bagātīgi pārkaisa ar konjakā izmērcētajām rozīnēm, satin ruletē.
- Ar asu nazi sagriež 2 cm biezās šķēlītēs.
- Mīklas maliņu samitrina ar ūdeni un nostiprina.
- Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noziež ar sakultu olas dzeltenumu, atstāj uz 20 minūtēm.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Tikko izcepušās bulciņas pārklāj ar cukura sīrupu, lai spīd.
- Sīrupam - 1/2 glāzes ūdens, izšķīdina 1/2 glāzes cukura, visu uzvāra.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!