Sastāvdaļas
- 2 mazas foreles
- sāls
- melnie pipari
- saišķis diļļu
- timiāns
- sarkanais sīpols
- 1/2 citrona
- 200 g bulgurs
- 1 cm gabaliņš ingvera
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- gabaliņš čili
Pagatavošana
- Bulguru noskalo un atstāj mērcēties aukstā ūdenī 30 min.
- Iztīrītu zivi ierīvē ar sāli un pipariem no iekšpuses un ārpuses. Liek zivi uz lielas cepampapīra lapas.
- Zivs vēderu pilda ar citrona šķēlītēm, zaļumiem un pusi sīpola. Pārējo kārto zivij pa virsu.
- Mērcēto bulguru nokāš, sajauc ar smalki sakapātu ķiploku, ingveru, čilī, sīpolu un olīveļļu.
- Bulguru izkārto apkārt zivij.
- Cepampapīra malas ļoti kārtīgi aizloka vai aizskavo. Liek 220°C temperatūras karstā krāsnī uz 25 min.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!