Forele cepampapīrā

Sastāvdaļas

  • 2 mazas foreles
  • sāls
  • melnie pipari
  • saišķis diļļu
  • timiāns
  • sarkanais sīpols
  • 1/2 citrona
  • 200 g bulgurs
  • 1 cm gabaliņš ingvera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • gabaliņš čili

Pagatavošana

  1. Bulguru noskalo un atstāj mērcēties aukstā ūdenī 30 min.
  2. Iztīrītu zivi ierīvē ar sāli un pipariem no iekšpuses un ārpuses. Liek zivi uz lielas cepampapīra lapas.
  3. Zivs vēderu pilda ar citrona šķēlītēm, zaļumiem un pusi sīpola. Pārējo kārto zivij pa virsu.
  4. Mērcēto bulguru nokāš, sajauc ar smalki sakapātu ķiploku, ingveru, čilī, sīpolu un olīveļļu.
  5. Bulguru izkārto apkārt zivij.
  6. Cepampapīra malas ļoti kārtīgi aizloka vai aizskavo. Liek 220°C temperatūras karstā krāsnī uz 25 min.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes