Sastāvdaļas
- 2 jaunus baložus (katrs 400 g)
- 100 g šampinjonu
- 100 g maltas gaļas
- 1 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes sviesta
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Baložus nomazgā un nosusina.
- No iekšpuses, gan ārpuses ierīvē ar sali.
- Pagatavo pildījumu: maltajai gaļai pievieno sīki sagrieztus šampinjonus, zaļumus, olu, sāli piparus, un samīca vijīgu masu.
- Masu sapilda baložos, raugoties, lai paliktu brīva vieta, kur pildījumam karstumā uzbriest, un putni cepot nepārplīstu.
- Atveres aizsprauž ar koka irbulīšiem.
- Baložus no ārpuses apziež ar eļļu, ietin folijā un malas cieši noloka.
- Liek cepties uz režģa iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!