Fizāļu skābēšana

Fizāļu skābēšana Foto: Fizāļu skābēšana

Sastāvdaļas

  • 10 kg fizāļu augļu

Pārliešanai:

  • 10 litri ūdens
  • 250 g cukura
  • 150 g sāls

Pagatavošana

  1. Kad fizāļi nogatavojas, tos izloba no apvalka (zaļām lapām).
  2. No apvalka atbrīvotos fizāļus nomazgā, nosusina un sakārto piemērotā traukā.
  3. Pārlej ar sagatavotu atdzesētu sālsūdeni.
  4. Trauku noslogo ar koka ripu un vieglu slogu, lai augļi neceļas virspusē.
  5. Skābē 1-2 dienas 18-20 grādu temperatūrā.
  6. Pēc tam trauku novieto pagrabā, kur temperatūra 5-10°C.
  7. Pēc viena mēneša fizāļus var lietot uzturā.
  8. Skābētus fizāļus lieto tāpat kā skābētus gurķus un tomātus.
  9. Fizāļus var skābēt kopā ar kāpostiem.

Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas spēcīgā čaulā – maisiņā. Fizāļi satur 3-4% cukura un 25-30 mg% C vitamīna. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes