Sastāvdaļas
- 10 kg fizāļu augļu
Pārliešanai:
- 10 litri ūdens
- 250 g cukura
- 150 g sāls
Pagatavošana
- Kad fizāļi nogatavojas, tos izloba no apvalka (zaļām lapām).
- No apvalka atbrīvotos fizāļus nomazgā, nosusina un sakārto piemērotā traukā.
- Pārlej ar sagatavotu atdzesētu sālsūdeni.
- Trauku noslogo ar koka ripu un vieglu slogu, lai augļi neceļas virspusē.
- Skābē 1-2 dienas 18-20 grādu temperatūrā.
- Pēc tam trauku novieto pagrabā, kur temperatūra 5-10°C.
- Pēc viena mēneša fizāļus var lietot uzturā.
- Skābētus fizāļus lieto tāpat kā skābētus gurķus un tomātus.
- Fizāļus var skābēt kopā ar kāpostiem.
Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas spēcīgā čaulā – maisiņā. Fizāļi satur 3-4% cukura un 25-30 mg% C vitamīna. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!