Sastāvdaļas
● 2 vistu kājiņas
● 2 kausētie sieriņi
● 4 kartupeļi
● 1 burkāns
● 1 sīpols
● 50 g baltmaizes grauzdiņu
● 50 ml augu eļļas
● sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- 2,5 litros ūdens vāra vistu kājiņas, lai sanāk buljons.
- Izvārītas vistu kājiņas izņem no buljona, gaļu sīki sagriež.
- Kartupeļus sagriež gabaliņos, vāra buljonā, kamēr gatavi.
- Sīpolu sakapā, burkānu rupji sarīvē - abus cep augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Kausētos sieriņus sagriež nelielos gabaliņos, liek buljonā, pievieno gaļu, ceptos burkānus un sīpolus, pievieno garšvielas.
- Vāra, kamēr sieriņi ir pilnībā izkusuši, zupu pasniedz ar zaļumiem un grauzdiņiem.