Sastāvdaļas
- 1 kg liellopu maltās gaļas
- 3 sīpoli
- 3 daiviņas ķiploka
- 1/2 glāze rīvmaizes
- 1/2 glāze rīvēta Parmas siera
- 1,5 ēdamkarotes kaltētu garšaugu
- sāls, pipari - pēc garšas
- 200 - 300 g tomātu savā sulā
- 750 g Fetučini makaronu
Pagatavošana
- Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, pievieno malto gaļu, 1 ēdamkaroti kaltētu garšaugu, Parmas sieru, rīvmaizi, piparus, sāli un visu kārtīgi samīca.
- No gaļas masas izveido bumbiņas, liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm brūnas.
- Pannā pievieno vēl 1/2 ēdamkarotes kaltētu garšaugu un tomātus savās sulā.
- Gatavo uz vidējas uguns, līdz sāk vārīties. Tad uguni samazina un sautē uz mazas uguns apmēram 1 stundu.
- Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
- Izvāra Fetučini makaronus.
- Makaronus pasniedz ar mērci un frikadelēm.
- Pārkaisa sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un rīvētu Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!