Fantastiskas kanēļa bulciņas

Fantastiskas kanēļa bulciņas Foto: Fantastiskas kanēļa bulciņas

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 glāze silta piena
  • 1 sakulta ola
  • 1/3 glāzes izkausēta sviesta
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote vaniļas esences vai cukura
  • 1/3 glāzes miltu
  • 3/4 tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sausā rauga
Pildījumam:
  • 1 glāze brūnā cukura
  • 4 ēdamkarotes malta kanēļa
  • 3 ēdamkarotes sviesta (istabas temperatūrā)
Glazūrai:
  • 3/4 glāzes pūdercukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas esences vai cukura
  • 4 tējkarotes piena
  • 2 ēdamkarotes Maskarpones siera

Pagatavošana

  1. Samaisa daļu silta piena ar izkausētu sviestu, vaniļu, ūdeni, olu.
  2. Atlikušo silto pienu samaisa ar cukuru, raugu, atstāj uz 15 minūtēm.
  3. Tad samaisa ar pārējām sastāvdaļām un vēlreiz visu samaisa. 
  4. Samaisa miltus, sāli, cukuru, pievieno šķidrajai masai.
  5. Masā izveido padziļinājumu, liek rauga maisījumu, kārtīgi samaisa, noliek siltā vietā uz 1,5 stundām.
  6. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, izrullē mīklu lielā taisnstūrī, 5-7 mm biezumā.
  7. Noklāj mīklas taisnstūri ar mīkstu sviestu, liek pildījumu - brūno cukuru, samaisītu ar kanēli.
  8. Mīklu satin ruletē, sagriež gabaliņos, 3 cm biezumā.
  9. Bulciņas liek ietaukotā veidnē, veidni liek uz 40 minūtēm siltā vietā, uzrūgt.
  10. Cep 190°C temperatūrā, 15-20 minūtes, bulciņām jābūt gaiši brūnām.
  11. Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar vaniļu, pienu un Maskarpones sieru - pārklāj bulciņas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes