Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze silta piena
- 1 sakulta ola
- 1/3 glāzes izkausēta sviesta
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 1 tējkarote vaniļas esences vai cukura
- 1/3 glāzes miltu
- 3/4 tējkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- 2 tējkarotes sausā rauga
Pildījumam:
- 1 glāze brūnā cukura
- 4 ēdamkarotes malta kanēļa
- 3 ēdamkarotes sviesta (istabas temperatūrā)
Glazūrai:
- 3/4 glāzes pūdercukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas esences vai cukura
- 4 tējkarotes piena
- 2 ēdamkarotes Maskarpones siera
Pagatavošana
- Samaisa daļu silta piena ar izkausētu sviestu, vaniļu, ūdeni, olu.
- Atlikušo silto pienu samaisa ar cukuru, raugu, atstāj uz 15 minūtēm.
- Tad samaisa ar pārējām sastāvdaļām un vēlreiz visu samaisa.
- Samaisa miltus, sāli, cukuru, pievieno šķidrajai masai.
- Masā izveido padziļinājumu, liek rauga maisījumu, kārtīgi samaisa, noliek siltā vietā uz 1,5 stundām.
- Darba virsmu nokaisa ar miltiem, izrullē mīklu lielā taisnstūrī, 5-7 mm biezumā.
- Noklāj mīklas taisnstūri ar mīkstu sviestu, liek pildījumu - brūno cukuru, samaisītu ar kanēli.
- Mīklu satin ruletē, sagriež gabaliņos, 3 cm biezumā.
- Bulciņas liek ietaukotā veidnē, veidni liek uz 40 minūtēm siltā vietā, uzrūgt.
- Cep 190°C temperatūrā, 15-20 minūtes, bulciņām jābūt gaiši brūnām.
- Gatavo glazūru - pūdercukuru samaisa ar vaniļu, pienu un Maskarpones sieru - pārklāj bulciņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!