Falšās vistu kājiņas

Falšās vistu kājiņas Foto: Falšās vistu kājiņas

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 0,75-1 glāze kefīra (atkarībā no miltiem)
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • naža gals sāls
Pildījumam:
  • 500 g maltās vistu gaļas
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 paciņa sāļo salmiņu
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Samaisa kefīru, sodu, sāli, miltus - samīca mīkstu mīklu, kas nelīp pie rokām.
  2. Mīklu izrullē 1 mm biezumā, sagriež 3 cm platās sloksnēs.
  3. Malto gaļu samaisa ar sakapātu sīpolu, sāli, pipariem pēc garšas.
  4. Maltās gaļas masu kārtīgi samaisa, pamētā, mazliet, atsitot pret galdu, lai tā kārtīgi turas kopā, neizjūk.
  5. Ņem sāļo salmiņu, mazliet maltās gaļas masu, piestiprina pie sāļā salmiņa gala.
  6. Tad ņem mīklas strēmeli, tin apkārt maltās gaļas masai, sākot no sāļā salmiņa vidus, sanāks "vistas kājiņa".
  7. Pannā lej augu eļļu, 1-1,5 cm līmenī, uzkarsē to, cep, kamēr "vistu kājiņas" apbrūnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes