Sastāvdaļas
- 1 kg jauktās maltās gaļas
- 1 glāze rīsu
- 4 sīpoli
- 1 ola
- 1/2 glāzes vārīta, atdzesēta ūdens
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 3-4 ēdamkarotes sviesta
- 3 burkāni
- 2 ķiploka daiviņas
- 5 ēdamkarotes tomātu pastas
- 3 ēdamkarotes miltu
- 5 glāzes vistas buljona
- 1/2 glāzes trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Lielā bļodā samaisa malto gaļu, rīsus, 2 sakapātus sīpolus, olu, ūdeni, sāli un piparus.
- Visu samaisa ar rokām.
- No maltās gaļas masas veido ezīšus - ar mitrām rokām, izmantojot samitrinātu saldējuma karoti, tos liek veidnē.
- Gatavo mērci - pannā izkausē sviestu, cep, kamēr mīksti, 2, gabaliņos sagrieztus sīpolus, pieber sāli, piparus.
- Burkānus sarīvē, pievieno sīpoliem, turpina cept 5 minūtes, uzber mazliet sals.
- Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, tomātu pastu, miltus.
- Maisot cep, 2 minūtes.
- Pielej daļu vistas buljona.
- Visu samaisa, karsē 15 minūtes, uz lēnas uguns, pakāpeniski pielej atlikušo buljonu.
- Tad noņem no uguns, pievieno saldo krējumu, samaisa, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
- Mērci uzlej ezīšiem.
- Veidni ar ezīšiem pārklāj ar foliju, cep 40-50 minūtes.
- Ezīšus pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!