„Ezīši” krāsnī

„Ezīši” krāsnī Foto: „Ezīši” krāsnī

Sastāvdaļas

● 1 kg jauktās maltās gaļas
● 1 glāze rīsu
● 4 sīpoli
● 1 ola
● 1/2 glāzes vārīta, atdzesēta ūdens
● sāls pēc garšas
● malti melnie pipari pēc garšas
● 3-4 ēdamkarotes sviesta
● 3 burkāni
● 2 ķiploka daiviņas
● 5 ēdamkarotes tomātu pastas
● 3 ēdamkarotes miltu
● 5 glāzes vistas buljona
● 1/2 glāzes trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Lielā bļodā samaisa malto gaļu, rīsus, 2 sakapātus sīpolus, olu, ūdeni, sāli un piparus.
  3. Visu samaisa ar rokām.
  4. No maltās gaļas masas veido ezīšus - ar mitrām rokām, izmantojot samitrinātu saldējuma karoti, tos liek veidnē.
  5. Gatavo mērci - pannā izkausē sviestu, cep, kamēr mīksti, 2, gabaliņos sagrieztus sīpolus, pieber sāli, piparus.
  6. Burkānus sarīvē, pievieno sīpoliem, turpina cept 5 minūtes, uzber mazliet sals.
  7. Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, tomātu pastu, miltus.
  8. Maisot cep, 2 minūtes.
  9. Pielej daļu vistas buljona.
  10. Visu samaisa, karsē 15 minūtes, uz lēnas uguns, pakāpeniski pielej atlikušo buljonu.
  11. Tad noņem no uguns, pievieno saldo krējumu, samaisa, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
  12. Mērci uzlej ezīšiem.
  13. Veidni ar ezīšiem pārklāj ar foliju, cep 40-50 minūtes.
  14. Ezīšus pasniedz ar kartupeļu biezeni.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes