Sastāvdaļas
- 1 kg ērkšķogu
- 1 kg cukura
- 1 glāze ūdens
Pagatavošana
- Ievārījumam izvēlas lielas, gatavas ērkšķogas ar plānu miziņu.
- Ogām atdala kātiņus, ziedkausiņus, noskalo un sadursta ar adatu vairākās vietās.
- Pusi cukura ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, karstu pārlej ērkšķogām, uzliek nelielu slogu, lai ogas nestāvētu sīrupa virspusē, un atstāj 8 - 12 stundas.
- Tad sīrupu nolej, pievieno pārējo cukuru, uzvāra, noputo, atkal liek tajā ērkšķogas un ļauj dažas stundas iecukuroties.
- Pēc tam sīrupu kopa ar ogām vāra, līdz ievārījums gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!