Ērkšķogu ievārījums

Ērkšķogu ievārījums Foto: Ērkšķogu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg ērkšķogu
  • 1 kg cukura
  • 1 glāze ūdens

Pagatavošana

  1. Ievārījumam izvēlas lielas, gatavas ērkšķogas ar plānu miziņu.
  2. Ogām atdala kātiņus, ziedkausiņus, noskalo un sadursta ar adatu vairākās vietās.
  3. Pusi cukura ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, karstu pārlej ērkšķogām, uzliek nelielu slogu, lai ogas nestāvētu sīrupa virspusē, un atstāj 8 - 12 stundas.
  4. Tad sīrupu nolej, pievieno pārējo cukuru, uzvāra, noputo, atkal liek tajā ērkšķogas un ļauj dažas stundas iecukuroties.
  5. Pēc tam sīrupu kopa ar ogām vāra, līdz ievārījums gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes