Sastāvdaļas
- 1 kg ērkšķogu
- 420 g cukura
- 1 apelsīns
Pagatavošana
- Apelsīnu notīriet ar birstīti un nomizojiet plānu oranžu miziņu, no mīkstuma izspiediet sulu.
- Noraujiet ērkšķogu kātiņus, nomazgājiet tās un kārtīgi noteciniet.
- Samaliet ērkšķogas gaļasmašīnā kopā ar apelsīna miziņu.
- Pielejiet apelsīna sulu, pieberiet cukuru un lieciet vārīties.
- Maisot vāriet uz mazas uguns 40 - 45 minūtes, noņemiet putas.
- Karstu ievārījumu pildiet sterilizētās burkās, apgāziet otrādi, apsedziet ar dvieli un lēnām atdzesējiet.
- Uzglabājiet tumšā, vēsa vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!