Eksotisko augļu – rīsu krēma torte

Eksotisko augļu – rīsu krēma torte Foto: Eksotisko augļu – rīsu krēma torte

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura (gan biskvītam, gan krēmam)
  • 1 ola
  • 100 g kviešu miltu
  • 100 g sasmalcinātu mandeļu
  • 1 citrons
  • 150 g konservētu aprikožu un ananāsu
  • 16 g želatīns
  • 350 ml piena
  • 5 ēdamkarotes rīsu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 300 ml saldā krējuma
  • 100 ml ananāsu sulas
  • 250 ml apelsīnu sulas
  • 1 paciņa augļu želejas pulvera

Dekorēšanai:

  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu mandeļu
  • 50 g kivi
  • 50 g ananāsu

Pagatavošana

    1. Olu sakuļ ar cukuru, pievieno sviestu, mandeles, miltus, rūpīgi sajauc un sāk mīcīt mīklu. Ieliek to ledusskapī.
    2. Ieklāj kūkas formā cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
    3. Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē.
    4. Tad ieklāj to formā un cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes. 
    5. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to.
    6. No citrona norīvē miziņas, bet no mīkstuma izspiež sulu.
    7. Augļus sagriež šķēlītēs un sajauc ar citronu sulu.
    8. Rīsus izvāra ar glāzi verdoša ūdens un, kad tie ir pusgatavi, iemet to caurdurī.
    9. Tad liek karsēties pienu ar citrona miziņām, pievieno pusgatavos rīsus un vāra, kamēr gatavi.
    10. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
    11. Rūpīgi samaisa un liek ledusskapī.
    12. Ar elektrisko putotāju sakul saldo krējumu un kopā ar augļiem un ananāsu sulu, pievieno rīsu masai.
    13. Rīsu krēmu klāj pār biskvītu un rūpīgi izlīdzina un ieliek ledusskapī.
    14. Augļu želeju gatavo ar apelsīnu sulu, kā norādīts uz želejas iepakojuma instrukcijā.
    15. Pārklāj pār kūku un liek ledusskapī vēl uz 2 stundām.
    16. Tad kūku dekorē ar augļiem un sasmalcinātajām mandelēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes