Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura (gan biskvītam, gan krēmam)
- 1 ola
- 100 g kviešu miltu
- 100 g sasmalcinātu mandeļu
- 1 citrons
- 150 g konservētu aprikožu un ananāsu
- 16 g želatīns
- 350 ml piena
- 5 ēdamkarotes rīsu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 300 ml saldā krējuma
- 100 ml ananāsu sulas
- 250 ml apelsīnu sulas
- 1 paciņa augļu želejas pulvera
Dekorēšanai:
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu mandeļu
- 50 g kivi
- 50 g ananāsu
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar cukuru, pievieno sviestu, mandeles, miltus, rūpīgi sajauc un sāk mīcīt mīklu. Ieliek to ledusskapī.
- Ieklāj kūkas formā cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
- Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē.
- Tad ieklāj to formā un cep 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to.
- No citrona norīvē miziņas, bet no mīkstuma izspiež sulu.
- Augļus sagriež šķēlītēs un sajauc ar citronu sulu.
- Rīsus izvāra ar glāzi verdoša ūdens un, kad tie ir pusgatavi, iemet to caurdurī.
- Tad liek karsēties pienu ar citrona miziņām, pievieno pusgatavos rīsus un vāra, kamēr gatavi.
- Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
- Rūpīgi samaisa un liek ledusskapī.
- Ar elektrisko putotāju sakul saldo krējumu un kopā ar augļiem un ananāsu sulu, pievieno rīsu masai.
- Rīsu krēmu klāj pār biskvītu un rūpīgi izlīdzina un ieliek ledusskapī.
- Augļu želeju gatavo ar apelsīnu sulu, kā norādīts uz želejas iepakojuma instrukcijā.
- Pārklāj pār kūku un liek ledusskapī vēl uz 2 stundām.
- Tad kūku dekorē ar augļiem un sasmalcinātajām mandelēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!