Eklēri

Eklēri Foto: Eklēri

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 100 g sviesta
  • 1 glāze ūdens
  • 1,5 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 1/2 tējkarotes sāls

Vārītajam krēmam:

  • 1 un 3/4 glāzes piena
  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Glazūrai:

  • 5 ēdamkarotes piena
  • 150 g pūdercukura
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 40 g sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - katlā lej ūdeni, sviestu, sāli, visu uzvāra, noņem no uguns, cītīgi sakuļ, pakāpeniski pievieno miltus.
  2. Turpina kult tik ilgi, kamēr masa kļūst bieza, sviestaina, atlec no katla malām.
  3. Mīklu atdzesē 5 minūtes.
  4. Katlā ar mīklu pievieno olas, ļoti cītīgi tās iemaisa mīklā, lai nav kunkuļu.
  5. Veidni ietauko vai ieklāj cepamo papīru.
  6. Mīklu liek veidnē ar konditorejas maisiņa palīdzību, bet, ja maisiņa nav, var likt ar ēdamkaroti.
  7. Cepšanas laikā mīklas apjoms palielināsies divreiz, tāpēc mīklu liek ar atstarpēm vienu no otras.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, cep 20 minūtes, tad krāsns temperatūru samazina līdz 150°C un kaltē 30 minūtes.
  9. Tad krāsni izslēdz, atver krāsns durtiņas un ļauj eklēriem "atpūsties", tad izņem no krāsns un atdzesē.
  10. Gatavo krēmu - miltus nedaudz apcep uz pannas, lai krēmam būtu neliels riekstu aromāts.
  11. Vienā katlā ieber apceptos miltus, olas, sakuļ viendabīgā masā.
  12. Otrā katlā lej pienu, cukuru, maisot uzvāra.
  13. Verdošo piena maisījumu pielej miltu maisījumam, kārtīgi sakuļ.
  14. Katlu liek uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, iztvaicē lieko šķidrumu.
  15. Ja krēmu pastāvīgi nemaisa, tas piedegs, vislabāk maisīt ar koka lāpstiņu.
  16. Uguni izslēdz, pievieno sviestu, vaniļas cukuru, kārtīgi sakuļ.
  17. Krēms strauji jāatdzesē, virtuves izlietnē aiztaisa ūdens noteces vietu, ieber ledu, palaiž auksto ūdeni, katlu liek izlietnē, maisot krēmu atdzesē.
  18. Var darīt arī tā, ledu ieber dziļā traukā, ieliek katlu un maisot krēmu atdzesē.
  19. Pilda eklērus - sānos iegriež eklēru, iepilda krēmu ar konditorejas šļirci vai maisiņu, ja to nav, var iepildīt ar ēdamkaroti.
  20. Tā pilda visus eklērus.
  21. Gatavo glazūru - karsta ūdens peldē, katlā izkausē šokolādi, sviestu, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, pienu, visu kārtīgi samaisa
  22. Katlu uzliek uz uguns un 10 minūtes pavāra, lai glazūra nedaudz sabiezē, tad mazliet atdzesē.
  23. Tad glazūru uzklāj uz eklēriem.
  24. Kad glazūra uzklāta, eklērus uz 10 minūtēm liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes