Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g sviesta
- 1 glāze ūdens
- 1,5 glāzes miltu
- 2 olas
- 1/2 tējkarotes sāls
Vārītajam krēmam:
- 1 un 3/4 glāzes piena
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 tējkarotes sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Glazūrai:
- 5 ēdamkarotes piena
- 150 g pūdercukura
- 100 g rūgtās šokolādes
- 40 g sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - katlā lej ūdeni, sviestu, sāli, visu uzvāra, noņem no uguns, cītīgi sakuļ, pakāpeniski pievieno miltus.
- Turpina kult tik ilgi, kamēr masa kļūst bieza, sviestaina, atlec no katla malām.
- Mīklu atdzesē 5 minūtes.
- Katlā ar mīklu pievieno olas, ļoti cītīgi tās iemaisa mīklā, lai nav kunkuļu.
- Veidni ietauko vai ieklāj cepamo papīru.
- Mīklu liek veidnē ar konditorejas maisiņa palīdzību, bet, ja maisiņa nav, var likt ar ēdamkaroti.
- Cepšanas laikā mīklas apjoms palielināsies divreiz, tāpēc mīklu liek ar atstarpēm vienu no otras.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, cep 20 minūtes, tad krāsns temperatūru samazina līdz 150°C un kaltē 30 minūtes.
- Tad krāsni izslēdz, atver krāsns durtiņas un ļauj eklēriem "atpūsties", tad izņem no krāsns un atdzesē.
- Gatavo krēmu - miltus nedaudz apcep uz pannas, lai krēmam būtu neliels riekstu aromāts.
- Vienā katlā ieber apceptos miltus, olas, sakuļ viendabīgā masā.
- Otrā katlā lej pienu, cukuru, maisot uzvāra.
- Verdošo piena maisījumu pielej miltu maisījumam, kārtīgi sakuļ.
- Katlu liek uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, iztvaicē lieko šķidrumu.
- Ja krēmu pastāvīgi nemaisa, tas piedegs, vislabāk maisīt ar koka lāpstiņu.
- Uguni izslēdz, pievieno sviestu, vaniļas cukuru, kārtīgi sakuļ.
- Krēms strauji jāatdzesē, virtuves izlietnē aiztaisa ūdens noteces vietu, ieber ledu, palaiž auksto ūdeni, katlu liek izlietnē, maisot krēmu atdzesē.
- Var darīt arī tā, ledu ieber dziļā traukā, ieliek katlu un maisot krēmu atdzesē.
- Pilda eklērus - sānos iegriež eklēru, iepilda krēmu ar konditorejas šļirci vai maisiņu, ja to nav, var iepildīt ar ēdamkaroti.
- Tā pilda visus eklērus.
- Gatavo glazūru - karsta ūdens peldē, katlā izkausē šokolādi, sviestu, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, pienu, visu kārtīgi samaisa
- Katlu uzliek uz uguns un 10 minūtes pavāra, lai glazūra nedaudz sabiezē, tad mazliet atdzesē.
- Tad glazūru uzklāj uz eklēriem.
- Kad glazūra uzklāta, eklērus uz 10 minūtēm liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!