Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru

Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru Foto: Ekleri ar vārīto krēmu un šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1 glāze piena
  • 100 g sviesta
  • 150 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 4 olas

Vārītajam krēmam:

  • 400 ml piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1,5 ēdamkarotes miltu
  • 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 80 g cukura
  • vanilīns

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - katlā lej pienu, liek sviestu, sāli.
  2. Sviestu izkausē, maisot, pievieno izsijātus miltus.
  3. Masu uzkarsē, noņem no uguns.
  4. Kuļot, pa vienai pievieno olas.
  5. Gatavu masu iepilda konditorejas maisiņā vai šļircē un izspiež 10 cm garas strēmeles.
  6. Strēmeles izspiež ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē, atstāj 5 cm lielas atstarpes.
  7. Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes, cepot nedrīkst atvērt krāsns durvis!
  8. Gatavos eklēros izveido atveres un iepilda vārīto krēmu.
  9. Eklēru virsmu noklāj ar kausētu šokolādi.
  10. Gatavo krēmu - bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un vanilīnu, pielej pienu, pievieno miltus, kartupeļu cieti.
  11. Visu kārtīgi sakuļ, lai nebūtu kunkuļu.
  12. Masu liek katlā un vāra, aptuveni 10 minūtes, ik pēc minūtes, visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  13. Jo ilgāk vārīsiet krēmu, jo tas būs biezāks.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes