Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze piena
- 100 g sviesta
- 150 g miltu
- šķipsniņa sāls
- 4 olas
Vārītajam krēmam:
- 400 ml piena
- 2 olu dzeltenumi
- 1,5 ēdamkarotes miltu
- 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 80 g cukura
- vanilīns
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - katlā lej pienu, liek sviestu, sāli.
- Sviestu izkausē, maisot, pievieno izsijātus miltus.
- Masu uzkarsē, noņem no uguns.
- Kuļot, pa vienai pievieno olas.
- Gatavu masu iepilda konditorejas maisiņā vai šļircē un izspiež 10 cm garas strēmeles.
- Strēmeles izspiež ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē, atstāj 5 cm lielas atstarpes.
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes, cepot nedrīkst atvērt krāsns durvis!
- Gatavos eklēros izveido atveres un iepilda vārīto krēmu.
- Eklēru virsmu noklāj ar kausētu šokolādi.
- Gatavo krēmu - bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un vanilīnu, pielej pienu, pievieno miltus, kartupeļu cieti.
- Visu kārtīgi sakuļ, lai nebūtu kunkuļu.
- Masu liek katlā un vāra, aptuveni 10 minūtes, ik pēc minūtes, visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
- Jo ilgāk vārīsiet krēmu, jo tas būs biezāks.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!