Ēģiptiešu torte

Ēģiptiešu torte Foto: Ēģiptiešu torte

Sastāvdaļas

Biskvītiem:
 ● 3 olu baltumi
 ● 7,5 ēdamkarotes cukura
 ● 1,5 ēdamkarotes miltu
 ● 50 g maltu riekstu (valriekstu vai lazdu)
Krēmam:
 ● 10 olu dzeltenumi
 ● 10 ēdamkarotes cukura
 ● 5 ēdamkarotes miltu
 ● 2 paciņas vaniļas cukura
 ● 350 ml piena
 ● 170 g sviesta
Piedevām:
 ● 350 ml saldā krējuma
 ● 200 g cukura
 ● 120 g drupinātu valriekstu vai lazdu riekstu

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - samaisa olu dzeltenumus ar cukuru, miltiem, vaniļas cukuru, pienu.
  2. Maisījumu lej katlā, liek uz uguns, stipri maisot, gandrīz uzvāra.
  3. Pirms maisījums gandrīz uzvārās, noņem to no uguns un kuļ 2 minūtes, atdzesē.
  4. Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno krēmam - kuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  5. Cep biskvītus - olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno cukuru, turpina kult, kamēr masa kļūst spīdīga.
  6. Pievieno miltus un riekstus, samaisa viendabīgā masā.
  7. Mīklu lej 3 veidnēs, kurās ieklāts cepamais papīrs, vai tās ir ieziestas ar sviestu.
  8. 3 biskvītus cep 170°C temperatūrā, 20 minūtes, atdzesē.
  9. Gatavo piedevas - cukuru izkausē katlā, mazliet to karamelizē, uzreiz uzlej uz cepamā papīra - lai sastingst.
  10. Sastingušajam cukuram uzklāj otru cepamā papīra lapu, saspiež ar stampu mazos gabaliņos, bet ne pulverī
  11. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, samaisa ar karamelizēto cukuru un drupinātiem riekstiem.
  12. Katram biskvītam liek virsū 1/3 krēma, krēmam virsū liek saldā krējuma maisījumu, šādi rīkojas vēl 2 reizes - biskvīts, krēms, saldā krējuma maisījums.
  13. Nobeigumā torti noziež no visām pusēm ar saldā krējuma maisījumu, rotā ar riekstiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes