Sastāvdaļas
Biskvītiem:
- 3 olu baltumi
- 7,5 ēdamkarotes cukura
- 1,5 ēdamkarotes miltu
- 50 g maltu riekstu (valriekstu vai lazdu)
Krēmam:
- 10 olu dzeltenumi
- 10 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes miltu
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 350 ml piena
- 170 g sviesta
Piedevām:
- 350 ml saldā krējuma
- 200 g cukura
- 120 g drupinātu valriekstu vai lazdu riekstu
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - samaisa olu dzeltenumus ar cukuru, miltiem, vaniļas cukuru, pienu.
- Maisījumu lej katlā, liek uz uguns, stipri maisot, gandrīz uzvāra.
- Pirms maisījums gandrīz uzvārās, noņem to no uguns un kuļ 2 minūtes, atdzesē.
- Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno krēmam - kuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Cep biskvītus - olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno cukuru, turpina kult, kamēr masa kļūst spīdīga.
- Pievieno miltus un riekstus, samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu lej 3 veidnēs, kurās ieklāts cepamais papīrs, vai tās ir ieziestas ar sviestu.
- 3 biskvītus cep 170°C temperatūrā, 20 minūtes, atdzesē.
- Gatavo piedevas - cukuru izkausē katlā, mazliet to karamelizē, uzreiz uzlej uz cepamā papīra - lai sastingst.
- Sastingušajam cukuram uzklāj otru cepamā papīra lapu, saspiež ar stampu mazos gabaliņos, bet ne pulverī
- Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, samaisa ar karamelizēto cukuru un drupinātiem riekstiem.
- Katram biskvītam liek virsū 1/3 krēma, krēmam virsū liek saldā krējuma maisījumu, šādi rīkojas vēl 2 reizes - biskvīts, krēms, saldā krējuma maisījums.
- Nobeigumā torti noziež no visām pusēm ar saldā krējuma maisījumu, rotā ar riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!