Dzērveņu un ābolu džems

Dzērveņu un ābolu džems Foto: Dzērveņu un ābolu džems

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzērveņu
  • 0,5-1 kg ābolu
  • 1-1,5 kg cukura
  • 0,2 l ūdens
  • 0,3 kg riekstu

Pagatavošana

  1. Gatavas dzērvenes izlasa un noskalo.
  2. Saldskābus ābolus nomizo un sagriež šķēlēs.
  3. Dzērvenes blanšē 1-3 minūtes.
  4. Cukura sīrupu vāra kā parasti, liek klāt blanšētas dzērveņu ogas, vāra 10 minūtes, tad liek ābolu šķēles un vāra, kamēr āboli kļūst caurspīdīgi un daļēji izjūk.
  5. Beigās pievieno sasmalcinātus riekstu kodolus. Bez riekstiem var iztikt.
  6. Verdošu džemu sapilda izkarsētās burkās un noslēdz kā parasti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes