Sastāvdaļas
- 1 kg dzērveņu
- 0,5-1 kg ābolu
- 1-1,5 kg cukura
- 0,2 l ūdens
- 0,3 kg riekstu
Pagatavošana
- Gatavas dzērvenes izlasa un noskalo.
- Saldskābus ābolus nomizo un sagriež šķēlēs.
- Dzērvenes blanšē 1-3 minūtes.
- Cukura sīrupu vāra kā parasti, liek klāt blanšētas dzērveņu ogas, vāra 10 minūtes, tad liek ābolu šķēles un vāra, kamēr āboli kļūst caurspīdīgi un daļēji izjūk.
- Beigās pievieno sasmalcinātus riekstu kodolus. Bez riekstiem var iztikt.
- Verdošu džemu sapilda izkarsētās burkās un noslēdz kā parasti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!