Dzērveņu siera kūka

Sastāvdaļas

  • 200 g ''Selgas'' cepumu
  • 100 g mīksts sviests
  • 600 g svaigā krēmsiera
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarotes vaniļas cukurs
  • 1 ēdamkarotes miltu
  • 4 olas
  • saldais krējums
  • 300 g dzērveņu
  • 100 g medus
  • apelsīna miza

Pagatavošana

  1. „Selgas”  cepumus saberž vai sablendē, samīca ar sviestu. Izklāj masu vienmērīgi pa kūkas formu.
  2. Dzērvenes liek katlā, pārlej ar ūdeni un maisot vāra uz vidējas uguns, līdz dzērvenes jūk ārā. Pieliek medu un visu sastampā.
  3. Krēmsieru sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru un miltiem. Pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iekuļot iekšā. Ja nepieciešams, pievieno mazliet saldā krējuma, lai masa ir bieza bet tekoša.
  4. Pusi masas lej uz cepumu pamatnes.
  5. Dzērveņu mērci ar karoti izpilina vienmērīgi pa virsu. Pārlej ar atlikušo masu un atkal pa virsu pilina dzērveņu mērci un ar nazi vai zobu bakstāmo mērci izpludina vienmērīgi.
  6. Liek 180°C temperatūras karstā krāsnī uz 15 min, pēc tam pazemina temperatūru uz 150°C temperatūru un cep vēl 30 min. Ļauj pilnībā atdzist pirms pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes