Sastāvdaļas
- 300 g dzērveņu
- 250 g cukura
- 100 g mannā
Pagatavošana
- Dzērvenes sastampā, pielej 100 ml verdoša ūdens un nospiež sulu.
- Izspiedas pārlej ar 300 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāra, tad izkāš (izvārītās izspiedas izmet).
- Izkāstajā novārījumā liek mannā, maisot vāra, uz nelielas uguns.
- Konsistencei jābūt, kā bieza putra.
- Kad novārījums atdzisis, pielej izspiesto sulu, kārtīgi sakuļ.
- Masa paliks gaišāka un daudzums palielināsies.
- Gatavu masu liek deserta trauciņos, ievieto ledusskapī.
- Ja vēlas, pārkaisa ar rīvētu šokolādi un rotā ar ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!