Dzērveņu muss ar mannā

Dzērveņu muss ar mannā Foto: Dzērveņu muss ar mannā

Sastāvdaļas

  • 300 g dzērveņu
  • 250 g cukura
  • 100 g mannā

Pagatavošana

  1. Dzērvenes sastampā, pielej 100 ml verdoša ūdens un nospiež sulu.
  2. Izspiedas pārlej ar 300 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāra, tad izkāš (izvārītās izspiedas izmet). 
  3. Izkāstajā novārījumā liek mannā, maisot vāra, uz nelielas uguns.
  4. Konsistencei jābūt, kā bieza putra. 
  5. Kad novārījums atdzisis, pielej izspiesto sulu, kārtīgi sakuļ.
  6. Masa paliks gaišāka un daudzums palielināsies.
  7. Gatavu masu liek deserta trauciņos, ievieto ledusskapī.
  8. Ja vēlas, pārkaisa ar rīvētu šokolādi un rotā ar ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes