Sastāvdaļas
- 280 g miltu
- 200 g cukura
- 180 g sviesta
- 1/2 tējkarotes dzeramās odas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ola
- 180 ml paniņu
- 150 g saldētu/svaigu melleņu
- 150 g saldētu/svaigu dzērveņu
- 60 g krēmsiera
- 40 g sašķeltas mandeles
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu ar noņemamām malām.
- Virtuves kombainā ieber miltus, cukuru un sviestu, maisa līdz izveidojas drupačas un 90 g no drupaču masas noliec maliņā.
- Atlikušajai masai pievieno cepamo pulveri, dzeramo sodu un turpina vēl pāris minūtes maisīt.
- Pievieno atsevišķā trauciņā iepriekš sakultu olu un paniņas, turpina maisīšanu līdz masai viendabīga konsistence.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā, pārklāj ar krēmsieru.
- Sasmalcina dzērvenes un mellenes, tad pārklāj pār krēmsiera kārtu.
- Pārber pāri iepriekš atliktos 90 g mīklas drupačas un liek cepties 40-50 minūtes (pārbaudi kūku jau pēc 35 minūtēm un tā katras 5 minūtes pēc tam) .
- Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist un pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!