Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 100 g sviesta vai margarīna
- šķipsniņa sāls
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
Pildījumam:
- 100 g sviesta vai margarīna
- 100 g cukura
- 50 g miltu
- 2 olas
- šķipsniņa sāls
- 1/2 l piena
- 3 - 4 ēdamkarotes citrona sulas
- 1/2 citrona miziņas
Pagatavošana
- Iejauc mīklu un 1/2 stundu atstāj aukstā vietā.
- Pēc tam izveltnē un ieliek tortes formā, stipri paceļot mīklas malas.
- Sviestu saputo ar cukuru, pieliek olas, pieber miltus, sāli, citronu sulu un citrona miziņas (ja vēlas, var pieliet rumu un pielikt rūgtās mandeles).
- Pienu uzsilda, bet neuzvāra.
- Formu ar tortes kārtu liek cepeškrāsnī un cep 10 - 15 minūtes.
- Sagatavotajam maisījumam pielej silto pienu, visu sajauc mikserī 2 - 3 minūtes, līdz rodas bieza masa.
- Ar masu nekavējoties pārlej izcepto kārtu un cep atkal cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.
Tortes virspusei jāizcepas un jākļūst brūnai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!