Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 450 g cukura
- 450 g sviesta
- 8 ēdamkarotes kakao pulvera
- 120 ml kefīra
- 220 ml karsta ūdens
- 6 ēdamkarotes piena
- 15 g vanilīna
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote sodas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Mazā katliņā liek 250 g sviesta, izkausē un pievieno 4 ēdamkarotes kakao pulvera(atlikušais sviests un kakao pulveris būs nepieciešami glazūrai).
- Visu kārtīgi samaisa, kad masa būs kļuvusi viendabīga, pielej karstu ūdeni.
- Maisa pusminūti un noņem katlu no uguns.
- Dziļā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli, samaisa un pievieno karstā ūdens masu - visu sakuļ.
- Citā traukā sakuļ olas ar kefīru, pievieno sodu, vanilīnu, samaisa un pievieno miltu masai.
- Visu sakuļ ar mikseri.
- Kēksa veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar miltiem, pēc tam liekos miltus nopurina nost.
- Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes.
- Gatavo glazūru - uz mazas uguns izkausē atlikušo sviestu un pievieno 4 ēdamkarotes kakao pulvera - samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!