Sastāvdaļas
- 500-550 g miltu
- 200 g cukura
- 2 olas
- 100 g medus
- 100 g sviesta
- 2 tējkarotes soda
- 400 g iebiezināta vārītā piena
- 200 g sviesta krēmam
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru.
- 100 gramus sviesta samaisa ar medu, izkausē, pievieno sodu, karsē, kamēr karamelizējas.
- Katlu noņem no uguns, maisa minūti.
- Pievieno sakultās olas, samaisa, pievieno miltus, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 6 daļās, katru daļu izrullē aplī.
- Cep biskvītus 170°C temperatūrā, 3-4 minūtes.
- Izcep 6 biskvītus, maliņas apgriež, atgriezumus noliek malā.
- Gatavus, mazliet atdzesētus biskvītus pārklāj ar drānu.
- Gatavo krēmu - iebiezināto pienu sakuļ ar 200 gramiem sviesta, sakuļ viendabīgā masā.
- Biskvītu atgriezumus sasmalcina blenderī.
- Biskvītus noziež ar krēmu, torti pārkaisa ar biskvīta drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!