Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 110 g auzu pārslu
- 2 olu baltumi
- 50 g vājpiena biezpiena
- 10 g kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- pūdercukurs (pēc garšas)
Suflē:
- 200 g sarkano jāņogu
- 400 g vājpiena biezpiena
- 15 g želatīna
- pūdercukurs (pēc garšas)
Pagatavošana
- Pamatne: Auzu pārslas nedaudz pārkaisa ar miltiem, sajauc ar cepamo pulveri, kakao pulveri, pūdercukuru.
- Tad pievieno olu baltumus, biezpienu un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Masai jābūt maigai, bet tā nedrīkst lipt pie rokām.
- Masu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, veidojot maliņas uz augšu.
- Cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.
- Suflē: Sarkanās jāņogas sasmalcina biezenī un izlaiž caur sietu.
- Pievieno pūdercukuru, biezpienu un visu rūpīgi samaisa.
- Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atdzes;eto želatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
- Masu saputo ar elektrisko putotāju un ievieto ledusskapī uz 5 minūtēm.
- Masu pārklāj pār kūkas pamatni un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
- Kūku var dekorēt ar svaigām ogām, šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!