Desu, siera un dārzeņu pica

Desu, siera un dārzeņu pica Foto: Desu, siera un dārzeņu pica

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 glāze kefīra un 1 glāze ūdens
  • 7 glāzes miltu
  • 1 ēdamkarote sausā rauga
  • 5 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
Pildījumam:
  • 500 g desu (kūpinātas un vārītas)
  • 100 g cieta siera
  • 10-15 olīvu
  • 3-4 ēdamkarotes majonēzes un kečupa
  • 3 tomāti
  • 1 sīpols
  • 1 paprika

Pagatavošana

  1. Kefīru samaisa ar sāli, cukuru, eļļu.
  2. Ūdeni uzsilda līdz 35°C temperatūrai, pievieno raugu, kad izveidojas rauga cepurīte, pēc 5-8 minūtēm, samaisa ar kefīra maisījumu.
  3. Pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
  4. Mīklu pārklāj ar dvieli un atstāj uz 40-45 minūtēm, lai rūgst.
  5. Ja virtuvē ir vēss, mīkla rūgs ilgāk - 1,5-2 stundas, mīklas apjomam jāpalielinās 2 reizes.
  6. Gatavo pildījumu - desas sagriež salmiņos, tomātus sagriež plānās šķēlītēs.
  7. Sīpolus sagriež pusgredzenos, papriku sagriež vai nu salmiņos, vai gabaliņos.
  8. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  9. Ar augu eļļu ietauko apaļu veidni, izlīdzina mīklu veidnē(pirms tam ieeļļo rokas).
  10. Mazliet uzber mīklai maltus melnos piparus, uzziež kečupu.
  11. Virsū liek desu kārtu, tad papriku, tomātus, sīpolus.
  12. Tad izkārto olīvas, uzziež majonēzi un pārkaisa ar rīvētu sieru.
  13. Cep 200°C temperatūrā, 35-45 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes