Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze kefīra un 1 glāze ūdens
- 7 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote sausā rauga
- 5 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
Pildījumam:
- 500 g desu (kūpinātas un vārītas)
- 100 g cieta siera
- 10-15 olīvu
- 3-4 ēdamkarotes majonēzes un kečupa
- 3 tomāti
- 1 sīpols
- 1 paprika
Pagatavošana
- Kefīru samaisa ar sāli, cukuru, eļļu.
- Ūdeni uzsilda līdz 35°C temperatūrai, pievieno raugu, kad izveidojas rauga cepurīte, pēc 5-8 minūtēm, samaisa ar kefīra maisījumu.
- Pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
- Mīklu pārklāj ar dvieli un atstāj uz 40-45 minūtēm, lai rūgst.
- Ja virtuvē ir vēss, mīkla rūgs ilgāk - 1,5-2 stundas, mīklas apjomam jāpalielinās 2 reizes.
- Gatavo pildījumu - desas sagriež salmiņos, tomātus sagriež plānās šķēlītēs.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos, papriku sagriež vai nu salmiņos, vai gabaliņos.
- Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
- Ar augu eļļu ietauko apaļu veidni, izlīdzina mīklu veidnē(pirms tam ieeļļo rokas).
- Mazliet uzber mīklai maltus melnos piparus, uzziež kečupu.
- Virsū liek desu kārtu, tad papriku, tomātus, sīpolus.
- Tad izkārto olīvas, uzziež majonēzi un pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 200°C temperatūrā, 35-45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!