Sastāvdaļas
- 200 ml ābolu sulas (var izmantot arī saldu baltvīnu)
- 150 g Savojardi cepumu
- 250 g Maskarpones siera
- 300 ml bieza jogurta bez piedevām
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- vaniļas pāksts (var izmantot ruma esenci)
- 500 g ogu
Pagatavošana
- Izmanto apaļu, 2 l ietilpības veidni, labāk ar noņemamām maliņām.
- Dāmu pirkstiņi jeb Savoiardi cepumus mērcē ābolu sulā vai vīnā, ilgi nē, jo tad tie izjuks.
- Izliek veidnes malas un apakšu ar cepumiem.
- Maskarpones sieru samaisa ar pūdercukuru, vaniļu vai ruma esenci, jogurtu.
- Daļu krēma liek veidnē, tad liek ogu kārtu, atkal krēma kārta, tad ogu kārta.
- Virsējo var likt Savojardi cepumu kārtu.
- Desertu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 4 stundām.
- Pirms pasniegšanas, pārkaisa ar ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!