Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām 500 ml tilpuma burkām:
- 700 g tomātu
- 100 g sīpolu
- 1-2 ēdamkarotes eļļas
Marinādei:
- 1/2 l ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 lauru lapas
- 8 smaržīgie pipari
- 3 krustnagliņas
- kanēļa miza
- 1-2 ēdamkarotes 9% galda etiķa
Pagatavošana
- Cietus, sarkanus tomātus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Sīpolus, labāk vasaras saldos sīpolus, notīra, sagriež plānās ripiņās un apcep eļļā caurspīdīgus.
- Dezinficētā burkā tomātus ar sīpoliem sakārto kārtām.
- Pagatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pievieno visas receptē minētās garšvielas un vāra 5 minūtes.
- Atdzesētu marinādi izkāš caur dubultu marli vai smalku sietiņu un pievieno vajadzīgo daudzumu galda etiķa.
- Sagatavotās burkas pārlej ar dzidru marinādi, uzliek metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 grādu temperatūrā 8-10 minūtes.
- Tad burkas izņem no katla, hermētiski noslēdz un atdzesē.
Uzglabāšanas laiks: apm. 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!