Deserta tomāti

Deserta tomāti Foto: Deserta tomāti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām 500 ml tilpuma burkām:

  • 700 g tomātu
  • 100 g sīpolu
  • 1-2 ēdamkarotes eļļas

Marinādei:

  • 1/2 l ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 lauru lapas
  • 8 smaržīgie pipari
  • 3 krustnagliņas
  • kanēļa miza
  • 1-2 ēdamkarotes 9% galda etiķa

Pagatavošana

  1. Cietus, sarkanus tomātus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Sīpolus, labāk vasaras saldos sīpolus, notīra, sagriež plānās ripiņās un apcep eļļā caurspīdīgus.
  3. Dezinficētā burkā tomātus ar sīpoliem sakārto kārtām.
  4. Pagatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pievieno visas receptē minētās garšvielas un vāra 5 minūtes.
  5. Atdzesētu marinādi izkāš caur dubultu marli vai smalku sietiņu un pievieno vajadzīgo daudzumu galda etiķa.
  6. Sagatavotās burkas pārlej ar dzidru marinādi, uzliek metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85 grādu temperatūrā 8-10 minūtes.
  7. Tad burkas izņem no katla, hermētiski noslēdz un atdzesē.

Uzglabāšanas laiks: apm. 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes