Sastāvdaļas
- 250 g burkānu
- 1 sīpolos
- 1 tējkarote augu eļļas
- 50 g gargraudu rīsu
- 500 ml veģetārā dārzeņu buljona
- 100 g cukurzirņu
- pipari
- pētersīļu zaļumi
Pagatavošana
- Burkānus notīra un sagriež gabaliņos, sīpolu sakapā.
- Katliņā uzkarsē eļļu un viegli apcep dārzeņus.
- Pievieno rīsus un, nepārtraukti maisot, brīdi pasautē.
- Pielej buljonu, apmaisa un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes,
- 8 minūtes pirms vārīšanas beigām pieliek cukurzirnīšus.
- Pēc brīža pieliek sāli.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!