Dārzeņu salāti tomātu mērcē

Dārzeņu salāti tomātu mērcē Foto: Dārzeņu salāti tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 300 g burkānu
  • 250 g kāpostu
  • 200 g saldo piparu
  • 20 g seleriju sakņu
  • 20 g pētersīļu sakņu
  • 30 g puravu
  • 20 g zaļumu
    Pārliešanai:
  • 250 g tomātu biezeņa
  • 50 g augu eļļas
  • sāls, cukurs, smaržīgie pipari, etiķis pēc garšas

Pagatavošana

  1. Dārzeņus notīra, nomazgā un atsevišķi sasmalcina uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Katru sasmalcināto dārzeni atsevišķi apcep eļļā.
  3. Diļļu, seleriju, pētersīļu, puravu lapiņas sīki sagriež. Sagatavo tomātu mērci.
  4. Katliņā ielej tomātu sulu un vāra tik ilgi, kamēr sulas tilpums samazinās par trešdaļu (sula paliek bieza), tad pievieno augu eļļu, sāli, cukuru, piparus, etiķi pēc garšas. Mērci vēlreiz uzvāra.
  5. Visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem un nogaršo, vai garšvielas ir pietiekamā daudzumā.
  6. Dārzeņu salātus stingri sapilda izkarsētā burkā (pirms pildīšanas ielejot 2 ēdamkarotes mērces), pārlej ar tomātu mērci, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes. Tālāk rīkojas kā parasti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes