Sastāvdaļas
- 200 g sarkano kāpostu
- 150 g burkānu
- 1 sarkanā paprika
- 20 g svaigu pētersīļu
- 40 ml sezama sēklu eļļas
- 20 ml citrona sulas
- 1/4 tējk. sāls
- 1/4 tējk. maltu melno piparu
- 20 g sezama sēklu
Pagatavošana
- Sarkanos kāpostus sagriež plānos salmiņos, un saspiež ar rokām, lai tie kļūst mīkstāki.
- Nomizotus burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
- Paprikai izņem viduci un sēklas, sagriež salmiņos.
- Visus dārzeņus sajauc.
- Pētersīļus sakapā un pievieno dārzeņiem.
- Gatavo mērci - sezama sēklu eļļu sajauc ar citronu sulu, sāli un pipariem.
- Mērci pārlej salātiem un samaisa.
- Pirms pasniegšanas, salātiem uzkaisa sezama sēklas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!